Ce este Bikeathon Țara Făgărașului

Bikeathon Țara Făgărașului este principalul eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Prin Bikeathon Țara Făgărașului sprijinim spiritul de inițiativă al comunității, susținem cauzele în care credem și combinăm bucuria de a face fapte bune cu beneficiile sportului în natură.

Mecanismul pentru strângerea de fonduri propus de Bikeathon Țara Făgărașului este dezvoltat în jurul unui concurs de ciclism, deschis persoanelor fizice, companiilor și organizațiilor.

Cine se poate înscrie la Bikeathon?

Orice persoană fizică, ciclist profesionist sau amator, și reprezentanți ai unor companii sau ai unor organizații (echipe) pot participa la concursul de ciclism, în oricare dintre curse:

BKT 70 - cursa de 71 de km

BKT 40 - cursa de 40 de km

BKT 20 - cursa de 22 de km

BKT 10 - cursa populară de 10 km

BKT 4 - cursa de 4 km în scaun rulant sau handbike

Pentru cei mici, Bikeathon are câteva provocări speciale:

BKT 3 - cursa de 3 ture în jurul Cetății Făgăraș

BKT 2 - cursa de 2 ture în jurul Cetății Făgăraș

BKT 1 - cursa în jurul Cetății Făgăraș

Toate cursele pornesc din centrul municipiului Făgăraș (Cetatea Făgăraș) și traversează cele mai frumoase peisaje din Țara Făgărașului. 

Înainte de a vă înscrie în concurs, vă rugăm să consultați Regulamentul concursului.

Cine poate propune proiecte pentru finanțare în cadrul Bikeathon?

Orice organizație din Țara Făgărașului sau grup local de inițiativă pot înscrie proiecte pentru finanțare în cadrul Bikeathon. Procedura de selecție presupune transmiterea unei propuneri de proiect, evaluarea acesteia de către un juriu și selectarea celor mai bune proiecte în vederea finanțării acestora. Campania de strângere de fonduri pentru fiecare proiect înscris la Bikeathon este un efort colaborativ între organizația / grupul de inițiativă care propune proiectul și Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Principalele surse de finanțare pentru proiectele înscrise sunt:

1. taxele de participare achitate de bicicliștii înscriși în concurs - 50% din taxa de înscriere a bicicliștilor revine cauzei alese iar 50% va reveni organizatorului pentru acoperirea unei părți din costurile de organizare a evenimentului;

2. donațiile susținătorilor - nu toată lumea trebuie să pedaleze pentru a face o faptă bună la Bikeathon; proiectele înscrise pot fi finanțate și prin donații directe prin platforma Bikeathon, fără ca acestea să implice participarea donatorului în concursul de ciclism. 95% din susținere revine cauzei alese iar 5% din fondurile de susținere atrase de fiecare proiect în cadrul evenimentului revine organizatorului pentru acoperirea unei părţi din costurile de organizare a evenimentului.

Propunerile de proiecte sunt transmise online către Fundația Comunitară Țara Făgărașului, prin intermediul platformei Bikeathon. Înainte de a înscrie o propunere de proiect, vă rugăm să consultați Regulamentul proiectelor.

Care este impactul Bikeathon în comunitate?

Din 2014, prin Bikeathon am reușit să mobilizăm 666,388 lei pentru 90 de proiecte.4.130 bicicliști45.817 km pedalați745 voluntari2.419 donatori666.388 lei strânși90 proiecte comunitare


Prin Bikeathon ne propune să susținem ideile locale care pot rezolva problemele comunității, care ne pot schimba tuturor viața în bine și care pot contribui la dezvoltarea sustenabilă a Țării Făgărașului.

Proiectele care au prins viață la Bikeathon le găsiți aici.

Din 2013, FCTF inspiră și susține inițiative locale, mobilizează resurse și aduce împreună oameni și organizații care au dorința și capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea comunității locale.ORGANIZATORcu sprijinul


cu sprijinul
PARTENERI
SPONSORI ȘI SUSȚINĂTORI
CU SPRIJINULPOLIȚIA RUTIERĂ

POLIȚIA MUNICIPALĂ

POLIȚIA LOCALĂ

JANDARMERIA

ASOCIAȚIA VÂNĂTORILOR ȘI PERSCARILOR SPORTIVI

PRIMĂRIA BECLEAN

PRIMĂRIA ȘOARȘ

PRIMĂRIA DRĂGUȘ

SERVICIUL PUBLIC DE ADMINISTRARE A PATRIMONIULUI PUBLIC ȘI PRIVAT

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ȚARA BÂRSEI

CENTRUL MILITAR ZONAL FĂGĂRAȘ, UM 01041

SERVICIUL JUDEȚEAN SALVAMONT BRAȘOV

SALCO SERV

APA SERV

BISERICA EVANGHELICĂ
     


Politica de confidențialitate | Politica privind fișierele cookies

Copyright 2022 Fundația Comunitară Țara Făgărașului | Toate drepturile rezervate