Regulament înscriere proiecte

Ce este Bikeathon Țara Făgărașului?

Bikeathon este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea  locală, organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, care combină bucuria de a pedala cu cea de a dărui.

Bikeathon Ţara Făgăraşului este un mecanism – platformă de strângere de fonduri implementat de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului (numit mai departe organizator), dezvoltat în jurul unui eveniment de strângere de fonduri printr-un concurs de biciclete, deschis pentru companii, persoane fizice, organizaţii şi autorități publice (numite mai departe echipe de proiect). 

Prin intermediul Bikeathon-ului ne propunem să susținem spiritul de inițiativă al făgărășenilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în Țara Făgărașului.

De-a lungul celor opt ediții prin Bikeathon au prins viață 90 de proiecte.

Ediția a IX-a a Bikeathon Ţara Făgăraşului va avea loc în 24 - 25 septembrie 2022.

Cum funcționează?

Campania Bikeathon se desfăşoară în 3 etape:

Etapa 1: Înscriere proiecte/cauze: 11 aprilie - 17 mai 

Grupurile de inițiativă și organizațiile non-profit propun idei și proiecte iar cele mai bune vor fi selectate de către un juriu independent format din reprezentanți ai comunității.

Anunț proiecte înscrise Bikeathon ediția a IX-a: 01 iunie 2022

Înscriere ambasadori: 01 iunie - 30 iunie 2022 (fiecare proiect trebuie să aibă minim 3 ambasadori/ minim 1 înscris până în 6 iunie) 

Ambasadorul are rolul principal de a promova proiectul în rândul comunității sale (prieteni, familie, cunoscuți, etc.) împreună cu echipa de proiect, contribuind activ la strângerea de donații și/sau participanți la eveniment. Încă din momentul înscrierii pe platforma bikeathon.ro ambasadorul își va propune un target (suma propusă pentru a fi mobilizată din comunitate), urmărind să-l atingă până în 14 octombrie 2022.  

Etapa 2: Înscriere biciclişti: 06 iunie - 23 septembrie 2022 (ora 16.00) 

Bicicliștii care doresc să se înscrie aleg un proiect pe care îl susțin, parțial, prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători.

Etapa 3: Înscrierea de susţinători pentru biciclişti/cauze/proiecte: 06 iunie - 14 octombrie 2022

Orice persoană fizică sau companie care dorește să contribuie la realizarea unor proiecte în comunitatea locală pot alege să susțină un biciclist, contribuind cu o sumă fixă, pentru una din cauzele înscrise.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului asigură buna organizare a concursului de biciclete și pune la dispoziția participanților platforma pentru campaniile de strângere de fonduri. Fondurile sunt colectate transparent pe parcursul campaniei și sunt oferite prin contracte de finanțare nerambursabilă organizațiilor participante. FCTF va semna câte un contract de parteneriat cu fiecare organizație sau grup de inițiativă care propune o cauză pentru care se va pedala în cadrul evenimentului. FCTF asigură monitorizare și raportarea rezultatelor implementării proiectelor. 

Cine poate să înscrie un proiect?

Echipele trebuie să aibă idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și vor crește calitatea vieții în Țara Făgărașului.

Cum se înscrie un proiect?

Fiecare organizație aplicantă va trebui să își facă un cont pe site-ul bikeathon.ro . Apoi din contul personal va putea accesa formularul de aplicare. Se vor completa toate detaliile solicitate în formular, se va putea salva doar ca un draft iar când acesta este final se va transmite către organizator. Organizatorul va păstra legătura cu aplicantul prin platforma bikeathon.ro. Completarea online a formularului de aplicare se va face până la data de 17 mai 2022 (ora 16.00).

În vederea alocării timpului pentru lămurirea eventualelor întrebări sau clarificări, vă încurajăm să redactaţi proiectul în avans. Proiectele trimise după termenul limită nu vor fi luate în considerare.

Pe parcursul perioadei de depunere a proiectelor, echipa FCTF va acorda consultanță, la cerere, pentru definirea proiectelor și a aplicațiilor. 

Pentru stabilirea unei întâlniri pentru finalizarea aplicației te rugăm să o contactezi pe colega noastră Cristina - cristina.muntean@fundatiactf.ro

Ce fel de proiecte nu sunt acceptate?

Nu sunt acceptate proiecte care:

Criterii de selecție?

Un proiect poate fi selectat la Bikeathon Țara Făgărașului dacă îndeplinește următoarele criterii:

  1. Capacitatea de fundraising – 15 de puncte – proiectul are o strategie realistă și fezabilă de strângere de fonduri demonstrate prin:

       - o listă de activități de comunicare și de atragere de susținători;

        - nominalizarea a cel puțin unui ambasador care va fi înscris pe platforma Bikeathon  

       - listă de canale media/on-line pe care se va face promovarea;

       - o estimare a numărului de posibili bicicliști și susținători.

  1. Fezabilitatea ideii – 20 de puncte – aplicantul demonstrează că are cunoștințele și experiența necesare implementării proiectului. Dacă bugetul total al proiectului este mai mare decât suma pe care aplicantul și-o propune să o atragă la Bikeathon 2022, aplicantul trebuie să propună modalități concrete pentru atragerea diferenței de fonduri necesare. Dacă proiectul își propune să producă schimbări în cadrul altor organizații, instituții publice sau se desfășoară pe domeniul public, aplicantul trebuie să obțină în prealabil acordul acestor organizații sau instituții și se va prezenta în cadrul planului de activități din formularul de aplicație o descriere succintă a modului de obținere a respectivului acord.
  2. Coerență și claritate – 20 de puncte – proiectul urmărește coerența dintre obiective, activități și buget.
  3. Relevanță și impact – 20 de puncte – proiectul contribuie la rezolvarea unor probleme ale comunităților din Țara Făgărașului.
  4. Istoric – 10 de puncte – proiectele depuse de aplicanții care au primit anterior finanțări de la Fundația Comunitară Țara Făgărașului vor fi evaluate și prin prisma îndeplinirii obligațiilor contractuale anterioare (calitatea implementării proiectelor și transmiterea la timp, corectă și completă a rapoartelor).

Selecția proiectelor?

Proiectele vor fi selectate pe baza criteriilor de mai sus.

Lista proiectelor care vor participa la Ediția a IX-a a Bikeathon Țara Făgărașului va fi anunțată în data de 1 iunie 2022. Din 06 iunie proiectele pot primi înscrieri de bicicliști, ambasadori și susținători.

Termeni și condiții Bikeathon 2022

Fiecare aplicant al cărui proiect a fost selectat pentru ediția a IX-a a Bikeathon va fi de acord cu următoarele:

Eligibilitatea aplicantului pentru edițiile viitoare ale Bikeathon sau pentru alte fonduri de finanțare ale FCTF este condiționată de trimiterea la timp a rapoartelor narative și financiare.ORGANIZATORcu sprijinul


cu sprijinul
PARTENERI
SPONSORI ȘI SUSȚINĂTORI
CU SPRIJINULPOLIȚIA RUTIERĂ

POLIȚIA MUNICIPALĂ

POLIȚIA LOCALĂ

JANDARMERIA

ASOCIAȚIA VÂNĂTORILOR ȘI PERSCARILOR SPORTIVI

PRIMĂRIA BECLEAN

PRIMĂRIA ȘOARȘ

PRIMĂRIA DRĂGUȘ

SERVICIUL PUBLIC DE ADMINISTRARE A PATRIMONIULUI PUBLIC ȘI PRIVAT

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ȚARA BÂRSEI

CENTRUL MILITAR ZONAL FĂGĂRAȘ, UM 01041

SERVICIUL JUDEȚEAN SALVAMONT BRAȘOV

SALCO SERV

APA SERV

BISERICA EVANGHELICĂ
     


Politica de confidențialitate | Politica privind fișierele cookies

Copyright 2022 Fundația Comunitară Țara Făgărașului | Toate drepturile rezervate