Ateliere vesele
03/04/2023

Proiectul cu numărul 5 din cea de-a 10-a ediție Bikeathon, Țara Făgărașului, este reprezentat de Grupul de Inițiativă Satul Ileni și se numește ,,Ateliere vesele”. Organizația care a propus și susține proiectul este formată din 3 persoane care, de-a lungul unei perioade scurte de timp, au reușit să organizeze o serie de evenimente, activități sociale și culturale în scopul comunității satului Ileni. 

Printre cele mai importante evenimente, ce au avut la bază dezvoltarea tuturor categoriilor de vârste și situații sociale, se remarcă atelierele gratuite cu elevii din diverse comunități, Balul Portului Popular care s-a desfășurat în două ediții, Ziua Eroilor, etc. Scopul organizației este ca, pe viitor, organizarea acestor evenimente și activități să aibă în centru în special tinerii și copiii care fac parte din comunitate.

Proiectul ,,Ateliere vesele”, participant în cadrul Bikeathon, ediția 2023, își propune astfel desfășurarea de diverse ateliere pentru copii, cu scopul dezvoltării laturii artistice și folosirii imaginației pentru a crea. Mai exact, va fi vorba de ateliere de fotografie, videografie, pictură, țesut, etc., la care copiii și tinerii pot lua parte în mod gratuit pentru a-și descoperi și dezvolta pasiunile și talentele încă de la vârste fragede. Una dintre principalele motivații care au stat la baza conceptului ,,Ateliere vesele” este faptul că, de o bună perioadă de timp, școlile din România nu mai includ în programa lor ore practice prin care elevii să știe să lucreze cu traforajul, să coase, să gătească, ora de educație tehnologică fiind predată doar la un nivel teoretic. Astfel, proiectul răspunde acestei probleme prin dezvoltarea artistică și practică a copiilor din comunitatea satului Ileni, pe domeniile pentru care practica nu se mai regăsește în școli. Atelierele concepute îi va ajuta pe copii să-și dezvolte abilitățile practice și să descopere plăcerea de a face ceva din pasiune.

Bugetul estimativ al proiectului este de 10.000 de lei, dintre care 4500 lei sunt necesari pentru achiziționarea unui laptop, 1000 lei pentru imprimantă, 3000 de lei videoproiectorul și materiale didactice în valoare de 1500 lei. 
Așadar, dacă te numeri printre cei care doresc să vadă cum pasiunile copiilor prind viață și crezi în misiunea proiectului ,,Ateliere vesele”, poți descoperi mai multe detalii și te poți familiariza cu ceea ce presupune, accesând: https://www.facebook.com/satul.ileni.ORGANIZATOR


SPONSORI ȘI SUSȚINĂTORICU SPRIJINULPOLIȚIA RUTIERĂ

POLIȚIA MUNICIPALĂ

POLIȚIA LOCALĂ

JANDARMERIA

ASOCIAȚIA VÂNĂTORILOR ȘI PERSCARILOR SPORTIVI

PRIMĂRIA BECLEAN

PRIMĂRIA ȘOARȘ

PRIMĂRIA DRĂGUȘ

SERVICIUL PUBLIC DE ADMINISTRARE A PATRIMONIULUI PUBLIC ȘI PRIVAT

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ȚARA BÂRSEI

CENTRUL MILITAR ZONAL FĂGĂRAȘ, UM 01041

SERVICIUL JUDEȚEAN SALVAMONT BRAȘOV

SALCO SERV

APA SERV

BISERICA EVANGHELICĂ
     


Politica de confidențialitate | Politica privind fișierele cookies

Copyright 2024 Fundația Comunitară Țara Făgărașului | Toate drepturile rezervate