Copiii Munților 2024
30/03/2023

A venit vremea să anunțăm cel de-al 4-lea proiect înscris la ediția a 10-a de Bikeathon Țara Făgărașului! Intitulat ,,Copiii Munților 2024”, proiectul este reprezentat de Asociația Montană Carpați - Filiala Făgăraș - o organizație non-guvernamentală, înființată în anul 2021, care se focusează pe promovarea educației și culturii montane, educarea tinerilor în spiritul dragostei de natură, învățarea regulilor și comportamentului pe munte, a reliefului, climei, florei și faunei specifice Munților Făgărașului prin organizarea de ture montane de inițiere, ture specifice și orientare turistică, respectiv tabere. 

Proiectul este încă un pas în misiunea acestora de a proteja ecologic zona submontană și alpină a versantului nordic al Munților Făgărașului, de a promova și relansa turismul montan de masă, precum de a reface și moderniza infrastructura turistică montană.

Asociația Montană Făgăraș a reușit, într-o perioadă scurtă de timp, să genereze o sursă educațională non-formală ce a angrenat un mare număr de copii care înțeleg și susțin îndemnul „Fii OM și pe munte!”. Programul Copiii Munților îmbină utilul cu plăcutul și schimbă cadrul de învățare: sală de clasă cu spații în aer liber, verbul „învață” îl transformă în „învățăm împreună”. Astfel, copiii sunt îndrumați și încurajați să pună pentru prima dată schiurile în picioare, să urce pe cărări de munte și să observe natura. Începând cu anul 2022, programul vizează creșterea nivelului de educație montană, sprijinirea tinerilor în identificarea și consolidarea pasiunii pentru natură, ecologie și practicarea turismului montan, ca sursă inepuizabilă de sănătate și satisfacții personale.

Problema la care răspunde proiectul înscris și participant în cadrul Bikeathon, ediția 2023, este scăderea drastică a numărului de tineri care practică drumeția montană, pe fondul dispariției promotorilor și formatorilor în domeniul educației și culturii montane în zonă. Scopul final al programului este acela ca, în viitor, parte dintre tinerii înscriși să continue aceste activități, din pasiune sau prin îmbrățișarea unor cariere conexe domeniului montan, crescând șansele ca ei să rămână în țara/zona noastră, contribuind astfel la dezvoltarea comunității din care fac parte.

Bugetul total al proiectului este de 38.950 RON, dintre care 32.950 vor fi alocați cheltuielilor directe legate de activitățile proiectului, iar restul de 6.000 lei vor fi repartizați pentru achiziția de echipamente și bunuri, precum și cheltuieli necesare promovării proiectului, acesta fiind și obiectivul de strângere de fonduri prin Bikeathon, Țara Făgărașului.
Dacă împărtășești cauza și obiectivele proiectului ,,Copiii Munților 2024”, te invităm să descoperi mai multe detalii despre proiect accesând: https://www.facebook.com/amcfagaras !ORGANIZATOR


SPONSORI ȘI SUSȚINĂTORICU SPRIJINULPOLIȚIA RUTIERĂ

POLIȚIA MUNICIPALĂ

POLIȚIA LOCALĂ

JANDARMERIA

ASOCIAȚIA VÂNĂTORILOR ȘI PERSCARILOR SPORTIVI

PRIMĂRIA BECLEAN

PRIMĂRIA ȘOARȘ

PRIMĂRIA DRĂGUȘ

SERVICIUL PUBLIC DE ADMINISTRARE A PATRIMONIULUI PUBLIC ȘI PRIVAT

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ȚARA BÂRSEI

CENTRUL MILITAR ZONAL FĂGĂRAȘ, UM 01041

SERVICIUL JUDEȚEAN SALVAMONT BRAȘOV

SALCO SERV

APA SERV

BISERICA EVANGHELICĂ
     


Politica de confidențialitate | Politica privind fișierele cookies

Copyright 2024 Fundația Comunitară Țara Făgărașului | Toate drepturile rezervate