Din suflet pentru un suflet!
13/04/2023

Proiectul cu numărul 8 din cadrul celei de-a 10-a ediții Bikeathon, Țara Făgărașului, este intitulat ,,Din suflet pentru un suflet” și reprezentat de societatea de binefacere Diakonia Făgăraș. Diakonia este o organizație nonguvernamentală și nonprofit, care și-a început activitatea în anul 1995, asigurând protecție, găzduire, îngrijire, activități de recuperare și reintegrare socială pentru persoanele cu nevoie speciale (persoane cu handicap, vârstnici, etc.) din zona Țării Făgărașului și județul Brașov.

Toate activitățile organizației Diakonia au ca scop principal oferirea șansei tuturor persoanelor cu nevoi speciale să trăiască fără niciun tip de bariera în comunitate. Astfel, o gamă de servicii sociale sunt în desfășurare, cum ar fi Serviciul ,,Unitate de Îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice Bunici de suflet”, Programul ,,Pâine cu suflet”, Proiectul ,,Aducem zâmbete”, și multe alte astfel de servicii. Printre acestea se regăsește și ,,Din suflet pentru un suflet!”, un proiect conceput pentru a ajuta și satisface nevoile unei persoane vârstnice care beneficiază de serviciile oferite de personalul societății de binefacere DIAKONIA.

Persoana care beneficiază are 72 ani, locuiește în satul Cobor, comuna Ticușu, jud. Brașov, și își desfășoară activitățile de zi cu zi singur, acesta neavând soție sau copii. Motivul pentru care acesta este beneficiarul proiectului este boala cu care se confruntă, și anume insuficiență respiratorie, care a fost depistată în urmă cu câțiva ani și care-i încetinește orice activitate gospodărească. Cel mai mare vis al beneficiarului este de a deține o bicicletă electrică care să-i faciliteze deplasarea. De aceea, scopul proiectului este de răspunde dorințelor acestuia prin achiziționarea bicicletei electrice și asigurarea medicamentației de care are nevoie pentru o perioadă de cel puțin un an. Bugetul total al proiectului este de 4500 de RON. 
Dacă vrei să contribui la îndeplinirea acestui vis, poți descoperi mai multe detalii despre proiectul ,,Din suflet pentru un suflet!” accesând: http://www.diakonia.org.ro/.ORGANIZATOR


PARTENERI MEDIA
SPONSORI ȘI SUSȚINĂTORI
CU SPRIJINULPOLIȚIA RUTIERĂ

POLIȚIA MUNICIPALĂ

POLIȚIA LOCALĂ

JANDARMERIA

ASOCIAȚIA VÂNĂTORILOR ȘI PERSCARILOR SPORTIVI

PRIMĂRIA BECLEAN

PRIMĂRIA ȘOARȘ

PRIMĂRIA DRĂGUȘ

SERVICIUL PUBLIC DE ADMINISTRARE A PATRIMONIULUI PUBLIC ȘI PRIVAT

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ȚARA BÂRSEI

CENTRUL MILITAR ZONAL FĂGĂRAȘ, UM 01041

SERVICIUL JUDEȚEAN SALVAMONT BRAȘOV

SALCO SERV

APA SERV

BISERICA EVANGHELICĂ
     


Politica de confidențialitate | Politica privind fișierele cookies

Copyright 2024 Fundația Comunitară Țara Făgărașului | Toate drepturile rezervate