Drumul spre Movilele/Guruiețele de la Șona
05/04/2023

Pe pista participanților la Bikeathon Țara Făgărașului, ediția 2023, numărul 6 este purtat cu mândrie de proiectul ,,Drumul spre Movilele/Guruiețele de la Șona”, propus și reprezentat de Asociația sătească ,,Șona Noastră”. Organizația non-guvernamentală, non-profit, cu beneficiu public, și-a propus ca scop reconstruirea comunității locale prin valorificarea potențialului cultural, economic, social, ecologic și natural. 

Toate acțiunile luate în acest sens sunt pentru o dezvoltare care trece testul timpului, iar dintre ele face parte și primul și cel mai mare proiect al asociației: Muzeul ,,Fierăria lui Lazăr”. Acesta a fost inaugurat în anul 2015, ca atelier ce păstrează și promovează meseria de fierar și meșteșugul tradițional. Cel de-al doilea proiect și care face parte din ediția de anul acesta Bikeathon, urmărește marcarea traseului spre Movilele de la Șona/Guruiețele de la Șona pe traseul Făgăraș-Șona-Movile, prin realizarea graficii și instalarea marcajelor informative. Totodată, organizația se focusează și pe realizarea unei hărți informative în română și engleză, care să conțină o serie de povești locale, precum și informații legate de protejarea peisajului cultural natural. Un ultim scop al proiectului este aceste de a îmbunătăți confortul turiștilor pe durata parcurgerii traseului Făgăraș-Șona-Movile. Acest lucru va putea fi înfăptuit prin amenajarea unui punct sanitar ecologic în centrul satului sau, ca alternativă, funcționalizarea cu apă a băilor prezente în vechea școală din sat prin săparea unui puț, ca sursă de alimentare.

Nevoia concretă la care răspunde proiectul este lipsa confortului pentru turiștii traseului Făgăraș-Șona-Movile. În plus, prezența unei hărți și a informațiilor despre peisajul cultural va contribui la conștientizarea problemelor de mediu și vor întări nevoia unui sat curat și bine conservat. Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului este de 15.000 de lei, dintre care 5000 lei reprezintă costul marcajelor, realizarea graficii și instalarea marcajelor informative, 1000 lei pentru realizarea hărții, iar 9000 lei pentru construcția toaletei ecologice și amenajarea spațiului. 
Dacă îți dorești să contribui la eficientizarea traseului Făgăraș-Șona-Movile, prin modernizarea și realizarea dotărilor necesare, poți descoperi mai multe detalii despre proiectul ,,Drumul spre Movilele/Guruiețele de la Șona”, accesând: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064776996333 https://www.facebook.com/sonanoastra.ORGANIZATOR


SPONSORI ȘI SUSȚINĂTORICU SPRIJINULPOLIȚIA RUTIERĂ

POLIȚIA MUNICIPALĂ

POLIȚIA LOCALĂ

JANDARMERIA

ASOCIAȚIA VÂNĂTORILOR ȘI PERSCARILOR SPORTIVI

PRIMĂRIA BECLEAN

PRIMĂRIA ȘOARȘ

PRIMĂRIA DRĂGUȘ

SERVICIUL PUBLIC DE ADMINISTRARE A PATRIMONIULUI PUBLIC ȘI PRIVAT

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ȚARA BÂRSEI

CENTRUL MILITAR ZONAL FĂGĂRAȘ, UM 01041

SERVICIUL JUDEȚEAN SALVAMONT BRAȘOV

SALCO SERV

APA SERV

BISERICA EVANGHELICĂ
     


Politica de confidențialitate | Politica privind fișierele cookies

Copyright 2024 Fundația Comunitară Țara Făgărașului | Toate drepturile rezervate