Fit and Fun
10/04/2023

Cel de-al 7-lea proiect participant la Bikeathon Țara Făgărașului, ediția 10-a, se apropie cu pași repezi din urmă și e timpul să-l dezvăluim! ,,Fit And Fun” a fost inițiat de câteva cadre didactice din cadrul Școlii Gimnaziale ,,OVID DENSUȘIANU” Făgăraș. Inițiatorii voluntari au lansat numeroase proiecte de infrastructură educațională în aer liber pentru un număr de 850 de elevi ai școlii și nu numai. Parte din aceste inițiative a fost și amenajarea unui spațiu educațional, în anul 2018, care a presupus desene pe asfalt și care a fost destinat orelor de educație fizică și pauzelor elevilor școlii. Proiectul a fost conceput exclusiv prin munca voluntară și prin fondurile adunate din sponsorizări.

Proiectul „Fit And Fun”, reprezintă un traseu aplicativ de tip șotron care include marcaje de orientare în spațiu, citate motivaționale, toate ilustrate pe un sector de asfalt prezent în curtea Școlii Gimnaziale “Ovid Densușianu”, Făgăraș. Traseul este, astfel, un mod util de dezvoltare a calităților fizice și de formare a deprinderilor motrice elementare ale copiilor într-un mod distractiv și motivațional, datorită desenelor viu colorate și care captează atenția celor mici. Proiectul este destinat claselor 0-8 și se focusează pe stimularea creativității, încurajarea spiritului de echipă și crearea unui spațiu prietenos în care copiii pot exersa în siguranță. Toate desenele și marcajele incluse în traseu vor fi realizate cu vopsele speciale, menite să stimuleze vizual și rezistente la intemperii pe o perioadă de minim 3 ani (garanția).

Problema la care răspunde proiectul este descurajarea creativității copiilor și dorinței de a exersa din cauza noilor tehnologii care le captează atenția constant. Printr-o astfel de inițiativă, cei mici vor fi atrași spre mișcare și spre a petrece timp în aer liber, într-o manieră inedită și dinamică, ce combină cu succes curiozitatea acestora cu abilitățile individuale, spiritul de echipă cu provocările societății moderne, precum și factorii naturali de dezvoltare cu mișcarea recreativă și profilactică. De asemenea, îi va îndepărta de rutina acitviăților clasice, sedentarism, încurajând sporirea sănătății și formarea unui stil de viață mult mai sănătos, mai activ și mai benefic lor, pe toate planurile (funcțional, motric, psihic, estetic, etc.) Mai mult, simțul civic și social vor fi de asemenea dezvoltate, deoarece îi va determina să formeze și consolideze noi conexiuni interumane. 
Bugetul total al proiectului este de 7500 lei, dintre care 7140 sunt destinați materialelor necesare desenelor pe asfalt și pentru manoperă, restul de 360 de lei fiind investiți în promovare. Dacă rezonezi cu scopul proiectului și vrei să încurajezi un altfel de dezvoltare a copiilor prin activitățile școlare, află mai multe despre proiect accesând: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063486164411.ORGANIZATOR


SPONSORI ȘI SUSȚINĂTORICU SPRIJINULPOLIȚIA RUTIERĂ

POLIȚIA MUNICIPALĂ

POLIȚIA LOCALĂ

JANDARMERIA

ASOCIAȚIA VÂNĂTORILOR ȘI PERSCARILOR SPORTIVI

PRIMĂRIA BECLEAN

PRIMĂRIA ȘOARȘ

PRIMĂRIA DRĂGUȘ

SERVICIUL PUBLIC DE ADMINISTRARE A PATRIMONIULUI PUBLIC ȘI PRIVAT

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ȚARA BÂRSEI

CENTRUL MILITAR ZONAL FĂGĂRAȘ, UM 01041

SERVICIUL JUDEȚEAN SALVAMONT BRAȘOV

SALCO SERV

APA SERV

BISERICA EVANGHELICĂ
     


Politica de confidențialitate | Politica privind fișierele cookies

Copyright 2024 Fundația Comunitară Țara Făgărașului | Toate drepturile rezervate