Parcul de Câini „Happy Dog”
27/03/2023

Proiectul Parcul de Câini ,,Happy Dog”, parte din cea de-a 10-a ediție Bikeathon Țara Făgărașului, a fost lansat și este reprezentat de grupul de inițiativă ,,Happy Dog”, a căror membrii și-au propus demararea unui proiect prietenos atât cu cei mai buni prieteni ai omului, câinii, cât și cu deținătorii acestora. 

Viziunea grupului de inițiativă presupune, ca primă etapă, construirea unui parc special pentru câini. Etapele viitoare se concentrează transformarea orașului într-un mediu ,,pet friendly” prin amenajarea de pubele în diferitele cartiere, spații de plimbare și socializare pentru animale și deținători, cursuri de informare și educare, toate cu scopul construirii unei relații sănătoase între om și patruped.

Conform celor mai recente studii în domeniu, peste o treime din gospodării dețin unul sau mai mulți câini. Așadar, grupul de inițiativă ,,Happy Dog” își propune să răspundă acestui aspect cu înființarea unui parc pentru câini care să introducă facilități speciale, prietenoase pentru animalele de companie. Aceste parcuri vor oferi avantaje multiple atât pentru locuitori, cât și pentru animalele de companie. Zonele sigure și curate vor permite rezidenților să-și plimbe câinii și să-i elibereze din lese, oferindu-le libertatea și fericirea de care au nevoie. Înființarea unui astfel de parc pentru câini vizează, totodată, reducerea problemelor legate de deșeurile animalelor într-o comunitate prin gruparea câinilor într-o zonă special desemnată.

Bugetul total, estimat pentru implementarea proiectului, este de 20.000 RON, incluzând achiziționarea de echipamente și produse pentru amenajarea parcului, echipamente pentru dresajul câinilor, coșuri de gunoi, etc. În acest mod, parcul va deveni spațiul ideal pentru câini să se joace între ei, să se bucure de libertate fără a risca să scape sau să se piardă de stăpân.
Orice mișcare poate fi controlată de către proprietar, în timp ce acesta socializează și se bucură de compania altor iubitori de animale. Dacă te numeri printre cei care iubesc animalele și vor să facă o schimbare în bine în lumea acestora, poți descoperi mai multe despre proiectul Parcul de Câini ,,Happy Dog”, accesând Happy Dog Fagaras | Fagaras | FacebookORGANIZATOR


SPONSORI ȘI SUSȚINĂTORICU SPRIJINULPOLIȚIA RUTIERĂ

POLIȚIA MUNICIPALĂ

POLIȚIA LOCALĂ

JANDARMERIA

ASOCIAȚIA VÂNĂTORILOR ȘI PERSCARILOR SPORTIVI

PRIMĂRIA BECLEAN

PRIMĂRIA ȘOARȘ

PRIMĂRIA DRĂGUȘ

SERVICIUL PUBLIC DE ADMINISTRARE A PATRIMONIULUI PUBLIC ȘI PRIVAT

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ȚARA BÂRSEI

CENTRUL MILITAR ZONAL FĂGĂRAȘ, UM 01041

SERVICIUL JUDEȚEAN SALVAMONT BRAȘOV

SALCO SERV

APA SERV

BISERICA EVANGHELICĂ
     


Politica de confidențialitate | Politica privind fișierele cookies

Copyright 2024 Fundația Comunitară Țara Făgărașului | Toate drepturile rezervate