Pedalăm pentru 11 proiecte ale comunității
01/06/2022

Astăzi, în prima zi de vară din 2022, ne face mare plăcere să vă prezentăm cele 11 proiecte pentru care pedalăm la această ediția a Bikeathon Țara Făgărașului.

Punem în mișcare roțile schimbării în școlile din Țara Făgărașului (Fundația Motivation)

Proiectul își propune organizarea a trei seminarii de conștientizare cu privire la drepturile și nevoile persoanelor cu dizabilități, pentru 80 de elevi din Țara Făgărașului.

Țintă: 4.500 lei

Copiii Munților 2023 (Asociația Montană Carpați - Filiala Făgăraș)

Proiectul își propune să dezvolte, în rândul beneficiarilor, deprinderi și cunoștințe de bază despre regulile turismului montan și să promoveze drumețiile montane în rândul copiilor.

Țintă: 5.000 lei

Activități în aer liber, pentru copiii de grădiniță (Grădinița cu Program Prelungit „Albinuța”)

Proiectul își propune amenajarea unor spații în aer liber, în incinta grădiniței, pentru activități educaționale și recreative destinate copiilor.

Țintă: 12.000 lei

Casa Muzeală Vatra Satului Calbor (Parohia Ortodoxă Română Calbor)

Proiectul își propune reamenajare unui spațiu pus la dispoziție de Asociația Satului și transformarea acestuia într-un muzeu local care să ofere, de asemenea, posibilitatea găzduirii unor întâlniri și evenimente pentru comunitate.

Țintă: 3.500 lei

Sunt copil și eu! Vreau în tabără (Școala Gimnazială Șoarș)

Proiectul își propune să ofere unui  număr de 12 elevi din familii cu o situație materială dificilă oportunitatea de a participa într-o tabără la munte.

Țintă: 6.000 lei

Casa medicală din Cobor (Asociația de pompieri SISUR)

Proiectul își propune să asigure accesul locuitorilor din satul Cobor la servicii medicale, prin amenajarea unui centru medical.

Țintă: 10.000 lei

Împreună aducem la viață livada de la Șenchea (Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”)

Proiectul își propune reamanejarea și replantarea livadei Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”, pentru a permite derularea unor activități educaționale practice de către elevii liceului.

Țintă: 3.500 lei

Fondul YouthBank (YouthBank)

Proiectul își propune înființarea unui fond pentru finanțarea ideilor tinerilor din comunitatea locală.

Țintă: 3.500 lei

Minibiblioteci în aer liber (Împreună pentru Făgăraș)

Proiectul își propune să contribuie la popularizarea lecturii prin crearea unor spații, în aer liber, în care copii să poată avea acces la cărți. Spațiile „minibiliotecilor” vor fi administrate de instituții de învățământ din municipiul Făgăraș, încurajând, în același timp, elevii să contribuie la promovarea lecturii în comunitate.

Țintă: 12.000 lei

Chemarea Stejarului (Ferma de Biodiversitate Cobor, Fundația Conservation Carpathia)

Proiectul își propune să sprijine plantarea de puieți de stejar pe pășunile din jurul satului Cobor și să finanțeze monitorizarea și îngrijirea acestor puieți în primii ani de viață.

Țintă: 5.000 lei

Bucuria vine din lucruri simple! (Societatea de binefacere Diakonia Făgăraș)

Proiectul își propune amenajarea curții interioare a Societății de binefacere Diakonia Făgăraș astfel încât să permită derularea unor activități recreative pentru persoanele cu dizabilități care beneficiază de serviciile de îngrijire ale Societății.

Țintă: 11.600 lei

Pentru mai multe detalii despre proiectele pentru care pedalăm în acest an, vizitează pagina dedicată proiectelor.

Dacă vrei să sprijini  și tu una dintre poveștile Bikeathon Țara Făgărașului, ediția 2022, poți face asta în mai multe moduri:

(1) înscrie-te ca biciclist și pedalează pentru unul dintre proiecte - o parte din taxa de înscriere a bicicliștilor va fi redirecționată către proiectul pentru care concurezi (înscrierile bicicliștilor încep din 6 iunie 2022);

(2) înscrie-te ca susținător pentru unul dintre proiecte și donează pentru atingerea țintei de finanțare (înscrierea susținătorilor începe din 6 iunie 2022 și se poate face până pe 14 octombrie 2022);

(3) devino ambasador al unui proiect Bikeathon și ajută-l să mobilizeze resurse din comunitate (înscrierea ambasadorilor începe de astăzi, 1 iunie 2022, și se poate face până la finalul lunii).

Dacă ai nevoie de mai multe detalii, nu ezita să ne contactezi la adresa office@fundatiactf.ro și nu uita să ne urmărești pe paginile de social media pentru a rămâne la curent cu noutățile despre #cursafaptelorbune!

Ne vedem la Făgăraș, pe 24 și 25 septembrie, să dăm împreună viață ideilor comunității!ORGANIZATOR


SPONSORI ȘI SUSȚINĂTORICU SPRIJINULPOLIȚIA RUTIERĂ

POLIȚIA MUNICIPALĂ

POLIȚIA LOCALĂ

JANDARMERIA

ASOCIAȚIA VÂNĂTORILOR ȘI PERSCARILOR SPORTIVI

PRIMĂRIA BECLEAN

PRIMĂRIA ȘOARȘ

PRIMĂRIA DRĂGUȘ

SERVICIUL PUBLIC DE ADMINISTRARE A PATRIMONIULUI PUBLIC ȘI PRIVAT

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ȚARA BÂRSEI

CENTRUL MILITAR ZONAL FĂGĂRAȘ, UM 01041

SERVICIUL JUDEȚEAN SALVAMONT BRAȘOV

SALCO SERV

APA SERV

BISERICA EVANGHELICĂ
     


Politica de confidențialitate | Politica privind fișierele cookies

Copyright 2024 Fundația Comunitară Țara Făgărașului | Toate drepturile rezervate