#PoveștileBikeathon2021 #2
26/05/2022

În fiecare an, la cursa faptelor bune, încercăm să dăm viață ideilor comunității. Mai e puțin până când vom cunoaște ideile care prind viață la Bikeathon Țara Făgărașului, ediția 2022, așa că ne-am gândit să vă spunem ce mai fac poveștile Bikeathon 2021.

Chemarea stejarului, proiectul înscris la Bikeathon Țara Făgărașului, ediția 2021, de Fundația Conservation Carpathia, Ferma de Biodiversitate Cobor și-a propus să atragă atenția asupra importanței pășunilor presărate cu stejari seculari. Echipa de proiect și-a propus să demonstreze că folosirea corectă a acestora asigură protecția bogăției naturale a zonei și aduce beneficii economice pentru comunitatea locală.

La Bikeathon 2021, Chemarea stejarului a mobilizat 1336 lei, sumele mobilizate contribuind la: plantarea a 200 de puieți de stejar, în două campanii de plantare (toamna 2021 și primăvara 2022), plata a 10 angajați sezonieri pentru campaniile de plantare, informarea și implicarea copiilor din satul Cobor în activități de replantare a stejarilor pe pășunile din jurul Coborului și promovarea importanței conservării pășunilor cu stejari seculari din satul Cobor și din Țara Făgărașului.

Ce spune echipa de proiect despre Bikeathon 2021?

„Când am început proiectul Fermei de Biodiversitate Cobor ne-am asumat nu doar conservarea pășunilor de înaltă valoare naturală, nu doar înființarea unei ferme ecologice, nu doar refacerea biodiversității. Am avut în vedere susținerea și creșterea unei comunități. În primul rând a comunității locale, care trebuie și are nevoie să beneficieze de pe urma tuturor acestor acțiuni. Ne-am propus ca ferma să fie un model de sustenabilitate, de afacere verde care demonstrează că agricultura făcută corect poate sprijini atât protecția naturii, cât și dezvoltarea economică a unei comunități.

Comunitatea bicicliștilor sau a susținătorilor proiectului a primit cu mult interes proiectul nostru. Am primit întrebări, am primit încurajări, dar și întrebări despre modalitatea de plantare.”ORGANIZATOR


SPONSORI ȘI SUSȚINĂTORICU SPRIJINULPOLIȚIA RUTIERĂ

POLIȚIA MUNICIPALĂ

POLIȚIA LOCALĂ

JANDARMERIA

ASOCIAȚIA VÂNĂTORILOR ȘI PERSCARILOR SPORTIVI

PRIMĂRIA BECLEAN

PRIMĂRIA ȘOARȘ

PRIMĂRIA DRĂGUȘ

SERVICIUL PUBLIC DE ADMINISTRARE A PATRIMONIULUI PUBLIC ȘI PRIVAT

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ȚARA BÂRSEI

CENTRUL MILITAR ZONAL FĂGĂRAȘ, UM 01041

SERVICIUL JUDEȚEAN SALVAMONT BRAȘOV

SALCO SERV

APA SERV

BISERICA EVANGHELICĂ
     


Politica de confidențialitate | Politica privind fișierele cookies

Copyright 2024 Fundația Comunitară Țara Făgărașului | Toate drepturile rezervate